Vastaus: konjakki. Satuinpa törmäämään yhtenä päivänä erään rouvan hiustenhoitovinkkiin netin ihmeellisessä maailmassa. Ja koska olen kiinnostunut kaikesta missä on mahdollisimman vähän kemikaaleja, innostuin hänen ideastaan valtavasti. Päässäni muhiikin juuri konjakkihiustenhoito. Kyseessä oli siis tämän rouvan löytämä lehtiartikkeli 60 vuoden takaa, jonka otsikkona oli "Näin saat kauniit ja vahvat hiukset". Ohjeessa kehoitettiin sekoittamaan 1 kananmuna, noin 30 ml rypsiöljyä sekä noin 20 ml konjakkia. Seos hiuksiin noin 20 minuutiksia ja pesu hellävaraisella shampoolla. Itselläni käytössä on brittiläisen Faith of Naturen shampoot.

konjakki.jpg

Oli varsin huvittavaa astella Alkoon hiustenhoitoasioissa. Konjakeista en ymmärrä mitään, mutta käsiini tarttui pullo halvimmasta päästä, jossa luvattiin vaniljaista aromia ja muuta sellaista. Kassalla palvelleen ystävällisen keski-ikäisen naismyyjän kanssa vaihdoin muutaman sanan molemmat iloisesti nauraen:

"Tämä on hyvä konjakki hintaansa nähden. Oikein hyvä valinta.", myyjä tokaisi.

"Ajattelin laittaa sen päähäni."

"Ahaa. Vai niin. Onkos se joku uusi trendi?"

"Varmaan imeytyy paremmin suoraan päästä aivoihin ettei tartte vatsan kautta kierrättää. *naurua* No totta puhuen, teen tästä hiustenhoitonaamion. 60 vuoden takaisilla ohjeilla."

"Heh heh. Enpä ole tuollaista kuullutkaan ennen!"

"Juu, en minäkään. Ryhdyn koekaniiniksi."

"Voi että, kuulostaa mielenkiintoiselta. Kaikkea sitä onkin! Hyvää päivänjatkoa!"

"Kiitos, samoin!"

Tietenkin odotan hiuksissani olevan tämän jälkeen vieno vaniljainen konjakintuoksu (se kananmunahan ei tietenkään tosielämässä haise miltään, vaan nimenomaan vain vieno vaniljainen konjakintuoksu). Ajatella jos olisi konjakista pitävä mies. Voisiko päivä paremmin alkaa, kun naisen tukka tuoksuu konjakilta?

Kyllä ennen osattiin!

P.S. Jos tästä kokeilusta ei kuulu tämän jälkeen, oli se jonkinasteinen katastrofi. Muussa tapauksessa voin joskus tulevaisuudessa hehkuttaa konjakin vahvistamaa tukkaani, joka siis tuoksuu vienon vaniljaiselta konjakilta... ;D