Viime aikoina olen perehtynyt naisten kevät -ja kesämuotiin. Muoti on aika villiä ja värikästä tänä kesänä, jokaisen hippityypin unelmamuotivuosi! Paluu 1970-luvulle sai ainakin itseni järkyttymään aluksi ja kävin vähän vaatekaupoissakin pyörähtämässä (kyllä, vain pyörähtämässä, en aio ostaa edelleenkään mitään ennen Vappua) varmistaakseni ovatko kaikki naistenlehdet ihan tosissaan. Kyllä ne ovat: kuvioita, värejä, farkkua ja 1970-luku on todellakin taas täällä!

MeNaiset-lehdessä kevätmuoti oli mielestäni tiivistetty hyvin: luonnon antimia.

muoti2.jpg

muoti1.jpg

Kukkia, kukkia ja kukkia! Pitäisikö siis tällaisen aikuisen naisen innostua nyt väreistä ja villeistä kuoseista? Toisaalta värit ovat persoonallisia ja kuviot iloisia. Miksi pukeutua vain mustaan, kun musta ei värinä muuten ylipäätään pue ketään ihmistä? Tämä kevät on onnenpotku 80-luvulla syntyneelle sillä vanhempani ovat viettäneet hurjaa nuoruuttaan juuri 70-luvulla! Joten yhtälön lopputulos on se, että äidin vaatekaappi saattaa olla tänä keväänä muotitietoisen aarreaitta. Ja niinhän se onkin, ainakin minun elämässäni.

muoti6.jpg

Ensimmäisen rekillisen tongittuani olin aivan lumoutunut näistä kuoseista. Siis mikä mieletön mekko, kun kuvioina on ruskeita pilviä, joista sataa punaisia sydämiä ja lisäksi punaisia sateenvarjoja ja valkoisia kukkia? Päivänkakkarahame, pallohame, tulppaanihame, vihreä jakku valkoisilla pilvillä.. merkkeinä Finnwear, Nanso, Kaunotar Finn Fashion, barbarella made in Finland ja niin edelleen. Tein pienen sovitustuokion.

muoti4.jpgmuoti5.jpg

Totesin, että nämähän ovat oikeastaan ihan mielettömän ihania ja kesäisiä. Leveille farkunlahkeille en vielä lämpiä enkä lappuhaalareille, mutta näille mekoille alan lämmetä hiljalleen. Tähän hattu, kiva koru, laukku... mielikuvitukseni on valloillaan! Miksei aikuinen nainenkin voisi vähän leikitellä pukeutumisella? Miksi vain ihailla rohkeita teinejä, jotka rohkenevat ennakkoluulottomasti käyttää kuoseja ja värejä, kun voin itsekin pukea niitä päälleni? Rakkaat ihmiset, tänä kesänä en ole tullut hulluksi. Sateenvarjomekko ja päivänkakkarahame. Olen tainnut löytää sieluni.