Vapaapäivänä tekee usein mieleni leipoa ja häärätä keittiössä. Olen todellinen keittiösuttaaja sillä keittiö on lattiaa myöden sen näköinen, että siellä on tehty jotain! Vapaapäivänä tekee usein myös mieli hemmotella itseään ja naisena kaikki makea tuntuu silloin varsin houkuttelevalta. Aikoinaan, kun jätin turhan sokerin pois ruokavaliosta, huomasin melko pian, että kaikki kauppojen suklaat, karkit, keksit, kakut eivät maistu enää kovin hyviltä,koska ne ovat NIIN makeita, että se makeus menee niin yli etten pysty siihen enää. Siksipä itse kauhan varteen tarttuminen on paras konsti valmistaa herkkuja, joista oikeasti nauttii!

Tässä superihania ja superterveellisiä muffinsseja:

3 dl kaurahiutaleita (gluteenittomia jos niin haluaa)

1,5 tl leivinjauhetta.

n. 3 banaania

vajaa 1 dl maitoa/kermaa/kookosmaitoa

1 tl kanelia

vaniljaa hieman

3 kananmunaa

n. 3 dl mustikoita

2 rkl hunajaa

1 dl kookosjauhoja (myös mantelijauho on ookoo!)

Kuivat aineet sekoitetaan kulhossa. Banaanit muussataan ja sekoitetaan taikinaan ja sitten vaan muut aineet sekaan. Mustikat kannattaa laittaa viimeisenä ja sen jälkeen vain nostella ne sekaisin taikinaan jos ei halua niiden värjäävän taikinaa kovin paljoa. Taikina jaetaan muffinssivuokiin. Uuni 200 astetta ja paistoinkohan sellaisen reilut 20 minuuttia. Olen sarjassamme paistaja, joka katsoo silmillään, koska ruoka on kypsää, joten en tajua paistoajoista mitään!

Hyvää muffinssipäivää!

muffinit02.jpg