aforismini.jpg

Olen aina ihaillut intiaaneja. Sisäistä viisautta, luontosuhdetta ja elämäntapaa, jossa ei tavoitella vaurautta ja menestystä. Vaan harmoniaa, mielenrauhaa ja rauhaa. Mielenrauhaa. Se on ehkä tärkeintä mitä ihminen voi saavuttaa. Jos sinulla on omaisuutta, rahaa ja menestystä, mutta sinulla ei ole mielenrauhaa, niin mitä sinulla on? Muiden silmissä sinulla on paljon, mutta todellisuudessa sinulla ei ole mitään. Ja kieltämällä sen, olet vielä köyhempi. Luin kesällä erästä kirjaa, jossa oli katkelma keskustelusta intiaanipäällikön kanssa. Intiaanipäällikkö mietti miksi valkoisten silmät tuijottavat, miksi he ovat niin sydämettömiä ja kasvot näyttävät kireiltä. "He etsivät aina jotakin. Mitä he etsivät? Valkoiset haluavat aina jotakin. He ovat aina huolissaan ja rauhattomia. Emme tiedä, mitä he tahtovat. Meistä he ovat kuin mielipuolia."

Niin, miksi. Olen paljon miettinyt mieleen samastumista ja sitä todella näkee ympärillä, kun seuraa ihmisten käytöstä. Onko länsimainen kulttuuri sittenkään niin hyvä asia jos sen seurauksena ihmisen henkisyys ja yhteys sisimpään katoaa? Mistä kaikki viha, sydämettömyys ja pahoinvointi? Miten ylipäätään toista ihmistä voi vihata, jos ymmärtää hänen olevan samaa lajia, samaa verta ja lihaa? Miten toista kansaa voi vihata, jos ymmärtää heidän olevan samanlaisia ihmisiä ja asuvan yhteisessä kodissamme? Ihmisten pahoja tekoja ei tarvitse hyväksyä, sitä ei ole mielenrauha eikä henkisyys. Mutta vihalla ei saavuta koskaan mitään. Lähinnä se on polku omaan sisäiseen pimeyteen, joka pahimmassa tapauksessa tarttuu ympäristöönkin. Pimeys voitetaan valolla, viha rakkaudella. Olisiko koulujen oppiaineeksi otettava tietoisuus? Uskon, että jos ihmiskunta ei laajemmin herää henkisyyteen ja tietoisuuteen, on tämä pallo tuhon tiellä yhä kiihtyvässä tahdissa. Äläkä nyt ymmärrä, että henkisyys on yhtä kuin jokin tietty uskonoppi. Pelottavinta on asioiden tuomitseminen ja luokittelu, koska siinä piilee vihan siemen. Henkisyys on jo sinussa, ei sitä tarvitse hakea eikä ajatella, että mutta kun en minä usko tiettyyn henkilöhahmoon. Voit valita tiesi, se on ihmisen vapaus.

"Ajattelun ulottumattomissa on valtava määrä älykkyyttä. Ajatus on vain sen pienen pieni osanen. Oivallat, että kaikki todella merkitsevä- kauneus, rakkaus, luovuus, ilo, sisäinen rauha- nousee mielen tuolta puolen. Alat herätä."

~Eckhart Tolle~

********

Olen käynyt jos jonkinlaisissa kauneushoidoissa, saanut meikkivinkkejä, ohjeita ja neuvoja ihonhoitoon. Kahlannut loputonta suota purkkien maailmassa ja testannut aina uusia tuotteita mitä mainostetaan. Satojen purkkien ja purnukoiden jälkeen kaapistani löytyy ihonhoitoon enää yksi purkki: karitevoi. Tässä esimerkki tuotteesta:

http://kauppa.ruohonjuuri.fi//karitevoi-natural/INKUTO-6430032350073/dp?nosto=productpage-carusel-1

Itselläni on käytössä Goodkaarman karitevoi. Ei meikkivoiteita, ei puuteria, ei mitään. En käytä kasvojen ihoon enää mitään muuta kuin karitevoita. Ruokavalio, paljon vettä, karitevoi ja ihoni on parempi kuin koskaan ennen. Olen hurahtanut lopullisesti luonnollisuuteen. :)

viisaus.jpg