beautiful.jpg

Sitähän ihmiset kyselee. Mistä mielenrauhan löytää? Missä se on? Naistenlehdet antavat vinkkejä; näin löydät mielenrauhan. Viisi keinoa löytää mielenrauha. Osallistu kurssille ja löydä mielenrauha. Tee sitä, tätä ja tota ja löydät mielenrauhan. Syö tällä tapaa niin pääset lähemmäksi mielenrauhaa. Mielenrauhan etsimisestä on tullut bisnestä ja ihmiset kuluttavat euroja löytääkseen elämäänsä mielenrauhan. Kysymys kuuluu: miksi me etsimme?

Hyvä uutinen meille kaikille on se, että mielenrauhaa ei tarvitse etsiä. Sitä ei todellakaan tarvitse etsiä, koska se on valmiina jokaisessa ihmisessä. Ihmisen perusolemus on mielenrauha, johon keho pyrkii ihmisen aina palauttamaan. Järjestelmä on varsin hieno. Tee vaikka seuraava koe: mieti jotain asiaa. Vaikka ikävää pomoa, joka aina naputtaa turhanpäiväisistä joutavuuksista. Tunnetko pientä harmitusta? Kiihtymystä? Hetken mietittyäsi tunne katoaa, ajatus katoaa. Palasit takaisin mielenrauhaan. Jos et tykkää olla negatiivinen, mieti jotain iloista asiaa. Tulevaa lomareissua ja mitä kaikkea kivaa voit matkalla tehdä. Hetken kuluttua ilo ja innostus katoaa, ajatus katoaa. Kehosi palauttaa sinut mielenrauhan tilaan.

Luin kerran eräästä elämänhallintateoksesta, että mielenrauha ei ole mitään tyyneyden ilotulitusta eikä mikään erityinen tila. Ihmiset vain kuvittelevat, että se on jonkinlainen zenimäinen, ylimaallinen tyytyväisyys, jota täytyy tavoitella, ja joka on lähes mahdoton saavuttaa. Mielenrauha ei kuitenkaan tunnu oikeastaan miltään. Se tuntuu hyvältä, muttei mitenkään erityiseltä. Vähän sellaiselta, kun aamulla juuri herätessä on se hetki, kun olet vielä vähän tokkurassa eikä ajatukset ole lähteneet vielä käyntiin. On rauhallinen olo.

Ajatukset ovat vähän kuin pilviä. Niitä tulee, ne menee. Jos niille ei tee mitään, olet suuren osan päivästä mielenrauhan tilassa, koska kehosi järjestelmä palauttaa aina takaisin mielenrauhaan ajatuksen mentyä. Ei kauhean vaikeaa. Ajatus tulee, katso sitä ja totea, että ahaa, tällainen ajatus.. ja se katoaa. Jos tartut siihen, saat siitä ystävän. Ikävän tai hyvän- riippuu ajatuksesta. Ajatuksilla on uskomaton voima ihmiseen, koska niiden avulla synnytät tunteita. Mieti vaikka tilannetta, jossa mies tuo sinulle kukkia (oletetaan, että olet nainen). Saat itsesi iloiseen tilaan tai suuttumuksen tilaan, ajatuksistasi riippuen. Jos ajattelet, että voi että mikä ihana mies kun tuo minulle kukkia, tulet onnelliseksi. Jos taas ajattelet, että mitähän se ruoja on tehnyt, kun täytyy tuoda kukkia. Pettänyt kenties? Pian olet kiihtymyksen ja suuttumuksen tilassa. Tilanne sama, henkilö sama. Vain sinulla eri ajatukset, joilla synnytit kehoosi eri tunnetilat.

Ne ovat vain ajatuksia, mutta niillä on voimaa. On oma valinta mihin ja miten niiden voimaa haluaa käyttää.

simplelife.jpg